Fredag
26 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 2 matcher
Lördag
13 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Fredag
26 Mar 1 match
Söndag
28 Mar 1 match
Tisdag
30 Mar 1 match
Fredag
02 Apr 1 match
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Växjö
VÄX

Fyra bortasegrar – och tre hattrickskyttar

17 februari 2021 22:00
SSL Her

Fem matcher i SSL Herr under onsdagskvällen och det blev fyra bortasegrar, för Mullsjö, Växjö, Pixbo och Storvreta. Linköping var det enda hemmalaget som segrade. Noterbart från kvällen är att tre spelare noterades för ett hattrick: Martin Östholm (Pixbo) samt Mullsjöduon Jesper Sankell och Wille Knuthas.


Se highlights från alla matcher på SSL Play!

IK Sirius IBK - Växjö Vipers 1-7 (0-3, 1-3, 0-1)

Mål Sirius: Michael Jansson.

Mål Växjö: Markus Jonsson 2, Lucas Rigogiannis, Tommy Bolin, Ludvig Öberg, Kevin Rigogiannis, Karljohan Ahlroth.

Rubrikerna

– Växjö vann skottstatistiken med 29-13 och de kopplade ett grepp om matchen redan i den första perioden med tre mål. Sirius fick lite hopp tack vare en tidig reducering i den andra perioden, men hemmalaget kom inte närmare än så. Växjö gjorde ytterligare fyra mål och vann med 7-1.

– Det fortsätter att gå tungt för Sirius. Uppsalalaget har bara tagit två segrar under 2021 och i och med försluten mot Växjö har Sirius endast en vinst på de åtta senaste matcherna.

– För Växjö var det fjärde raka trepoängaren och smålänningarna är uppe på fjärde plats i tabellen.

– För andra matchen i rad gjorde Markus Jonsson två mål, och det är första gången den här säsongen han lyckas med den bedriften. Han har för övrigt gjort poäng i sex raka matcher.

– Även om Sirius har det tungt verkar Michael Jansson vara i bra målform. Han nätade för tredje matchen i följd.

FC Helsingborg-Mullsjö AIS 4-9 (1-2, 2-3, 1-4)

Mål Helsingborg: Fredi Petersson 2, Max Wahlgren 2.

Mål Mullsjö: Jesper Sankell 3, Wille Knuthas 3, Pelle Tarenius 2, Rikard Eriksson.

Rubrikerna

– Mullsjö var hela tiden i förarsätet och Helsingborg kom inte närmare än en 2-3-reducering i den andra perioden. Gästerna gick sedan ifrån och vann till slut med 9-4.

– För första gången sedan den 9:e januari förlorade Helsingborg under ordinarie matchtid, men det var andra raka förlusten. Senast blev det förlust efter övertid mot Kalmarsund.

– För Mullsjö var det tredje raka vinsten och de är sexa i tabellen.

– Det blev alltså 13 mål i matchen, men ändå var det bara sex olika målskyttar. Detta eftersom vi fick se två hattrickskyttar samt trippla tvåmålsskyttar.

– Målbäst var Mullsjöduon Jesper Sankell och Wille Knuthas, som båda gjorde tre mål. För båda var det här säsongens första hattrick.

– Efter att ha gått mållös från senaste matchen mot Kalmarsund noterades Helsingborgs Max Wahlgren för två mål. Han är nu uppe i tio mål på de fem senaste matcherna.

Linköping IBK-IBK Dalen 7-3 (2-1, 2-2, 3-0)

Mål Linköping:Simon Palmén 2, Oskar Seth 2, Viktor Palm, Filip Samuelsson, Martin Karlsson.

Mål Dalen: Emil Wiklund, Rasmus Andersson, Anton Åkerlund.

Rubrikerna

– Dalen åkte till Linköping med fin form. De hade två raka vinster och fem segrar på de sex senaste matcherna. Östgötarna var dock starkare i den här matchen och är nu bara två poäng bakom Umeålaget i tabellen.

– Annars var det Dalen som började bäst. De hade både 1-0 och 3-2, men efter Anton Åkerlunds 3-2-mål var det hemmalaget som stod för effektiviteten. Linköping gjorde fyra raka mål, varav tre i den tredje perioden och vann därmed med 7-3.

– Dalens Christoffer Andersson behövde bara drygt två minuter på sig för att hamna i poängprotokollet, vilket gör att han har gjort poäng i nio matcher i följd.

– En som har en ännu längre poängsvit är Linköpings Oskar Seth. Han gjorde två mål mot Dalen och har nu elva matcher i rad med poäng.

– Linköpings poängkung Simon Palmén fortästter ösa in poäng. Han noterades för tre pinnar (2+1) i kväll och snittar nu mer än två poäng per match (41 poäng på 20 matcher).

IBF Falun-Storvreta IBK 4-6 (1-1, 1-2, 2-3)

Mål Falun: Alexander Galante Carlström, Malte Lundmark, Emil Kalentun, Victor Wettergren.

Mål Storvreta: Albin Sjögren 2, Alexander Rudd, Tobias Gustafsson, Filip Eriksson, Hampus Ahren.

Rubrikerna

– Falun kom till matchen med tio raka vinster, men de lyckades inte ta en elfte. I stället blev det Storvreta som vann toppmötet, vilket var Uppsalalagets andra seger mot Falun den här säsongen.

– Storvreta var i målmässigt förarsäte i stora delar av matchen. De hade 1-0, 2-1 och 3-2, och i tredje perioden gjorde de ett litet ryck då de gick från 4-3 till 6-3 tack vare två mål inom loppet av drygt tre minuter i mitten av perioden.

– En match i matchen var mellan ligans två poängbästa spelare, Alexander Galante Carlström (Falun) och Albin Sjögren (Storvreta), och den kampen vann den sistnämnde. Sjögren gjorde två mål och Galante Carlström ett.

– Faluns Malte Lundmark (1+0) håller sin poängsvit levande. Han har gjort poäng i samtliga 20 matcher den här säsongen.

– Filip Eriksson gjorde det matchavgörande 4-2-målet och det var Storvretaspelarens första fullträff på en månad (sex mållösa matcher).

Fagerhult Habo IBK-Pixbo Wallenstam IBK 6-7 (1-1, 3-0, 2-6)

Mål Fagerhult: Tim Andersson Carlsson 2, Isaac Rosén, Jesper Ekström, Theo Eriksson, Pontus Mattlin

Mål Pixbo: Martin Östholm 3, Andreas Stefansson 2, Linus Nestorsson, Oskar Weissbach.

Rubrikerna

– Fagerhult var på jakt efter ett trendbrott. De kom till kvällens match med fyra raka nederlag. Även om det länge såg ljust ut för hemmalaget mot Pixbo blev det en femte raka förlust. För Pixbo var det tredje vinsten i följd.

– Tack vare tre mål i mellanakten hade Fagerhult 4-1 inför den tredje perioden, men där svarade Puixbo för en minst sagt imponerande upphämtning. Martin Östholm reducerade 22 sekunder in i perioden och halvvägs in i tredje perioden hade Pixbo kvitterat till 5-5. Gästerna gjorde ytteligare två mål i slutminuterna och då spelade det mindre roll att Fagerhult fick in en boll med fyra sekunder kvar.

– Martin Östholm var Pixbos stora hjälte med tre fullträffar. Hans tredje hattrick den här säsongen.

– Fagerhults Tim Andersson Carlsson hade en bra kväll och var inblandad i tre av lagets fyra mål. Med sina 41 poäng är han åtta i SSL:s poängliga.

– Pixbos skytekung Andreas Stefansson gjorde två mål och har nu 30 fullträffar den här säsongen, tredje bäst i ligan.