Söndag
16 Feb 2 matcher
Söndag
23 Feb 2 matcher
Söndag
01 Mar 2 matcher
Torsdag
05 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Lördag
29 Aug 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 2 matcher
Fredag
09 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Lördag
17 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 2 matcher
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 2 matcher
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
KAIS Mora
MORA

Nacka på slutspelsplats - men otroligt tätt bakom

23 februari 2020 16:10
SSL Dam

Tre viktiga matcher i slutspelsstriden spelades under söndagen. Nacka vann sin match och tog klivet upp på åttondeplatsen medan Sirius och Karlstad förlorade sina matcher.


Karlstad - Kais Mora 6-7 (4-2, 1-2, 1-3)

Mål Karlstad: Amanda Berggren 3, Frida Swahn 2, Wilma Berggren

Mål Kais Mora: Alexandra Terner 2, Moa Gustafsson 2, Johanna Hultgren, Malin Alkelöw, Anna Wijk

Rubrikerna

– Karlstad höll på att skrälla och ta poäng mot Kais Mora, men det räckte inte hela vägen. Hemmalaget ledde med 2-0 efter knappt fyra minuter, hade 4-1 en stund senare och även en 5-2-ledning i mittperioden. Kais Mora knaprade dock ikapp och fullbordade vändningen i och med Alexandra Terners 6-5-mål i slutperioden. Karlstad svarade med ett 6-6-mål gemom tremålsskytten Amanda Berggren, men Kais Mora fick ändå sista ordet. Med en och en halv minut kvar så avgjorde Moa Gustafsson fram till 8-7.

– Matchvinnaren Moa Gustafsson är i grym målform. Hon har gjort tio mål på de fem senaste matcherna. Mot Karlstad gjorde hon två mål och två asisst.

– Kais Mora har vunnit sex av de sju senaste matcherna och är tvåa i tabellen, en pinne bakom Pixbo som dock har en match mindre spelad.

– Karlstad är elva i tabellen, men det är otroligt jämnt i slutspelsstriden. Det skiljer bara en pinne upp till åttan Nacka.

Rönnby - Sirius 5-1 (2-0, 1-1, 2-0)

Mål Rönnby: Izabell Roos 2, Jonna Sjöberg, Rebecka Lindfors, Therese Gustafsson

Mål Sirius: Klara Molin

Rubrikerna

– Rönnby slog tillbaka Sirius med 5-1, men det var jämnt länge. Det stod 2-1 till Rönnby i början av den andra perioden när Rebecka Lindfors skickade in 3-1 med sitt första SSL-mål någonsin, och i början av tredje perioden så utökade hemmalaget via två snabba mål.

– Rönnby plockade därmed tredje raka hemmasegern och har ännu inte förlorat på hemmaplan sedan Andreas Harnesk tog över som huvudtränare. Vinsten innebär att Rönnby stärker upp sjundeplatsen i tabellen, och avståndet ner till nian JIK, utanför slutspelet, är nu sex poäng.

– Sirius hade innan förlusten två raka vinster. Inför den här omgången så hade Sirius den åttonde och sista slutspelsplatsen, men nu har laget halkat ner till en tiondeplats. Det skiljer dock bara en poäng upp till åttan Nacka i den otroligt jämna slutspelsstriden.

Dalen - Nacka Wallenstam 1-3 (0-2, 1-0, 0-1)

Mål Dalen: Camilla Lundin

Mål Nacka Wallenstam: Frida Svan, Erica Klevbo, Ida Hultman

Rubrikerna

– Det blev en målsnål och tät historia mellan Dalen och Nacka, men till slut kunde gästerna vinna med 3-1. Nacka tog tidigt ledningen med 2-0, efter knappt sju spelade minuter, och släppte aldrig greppet om matchen. Dalen reducerade i slutet av den andra perioden men kom inte närmare, och i slutperioden kunde Ida Hultman fastställa slutresulatet till 3-1.

– Erica Klevbo satte en boll för Nacka och har nu gjort mål i fyra raka matcher.

– Vinsten innebär att Nacka, som kom till spel med sju raka förluster i bagaget, tar klivet upp på åttondeplatsen i tabellen, och därmed har en slutspelsplats just nu. Det är dock otroligt jämnt, bakom Nacka finns tre (!) lag som bara är en enda poäng efter.

– Dalen, som förlorat sju av de åtta senaste matcherna, halkade under nedflyttningsstrecket igår när Warberg plockade dubbla pinnar mot Jönköping, och är kvar på den positionen med blott fem omgångar kvar att spela. En poäng skiljer upp till Warberg.