Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 2 matcher
Söndag
23 Feb 2 matcher
Söndag
01 Mar 2 matcher
Torsdag
05 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Lördag
29 Aug 1 match
Hemma
Sirius
SIR
Borta
Växjö
VÄX

Sirius säkrade kontraktet - och sju lag klara för slutspel

7 mars 2020 19:30
SSL Herr

Sirius säkrade nytt kontrakt i SSL genom att vinna mot Växjö - och smålänningarnas förlust innebär att Mullsjö, Dalen och Linköping säkrade sina slutspelsplatser. Lördagen bjöd också på vinster för Storvreta och Höllviken.


Sirius - Växjö 6-2 (1-1, 1-1, 4-0)

Mål Sirius: Kevin Söderling 3, Billy Nilsson, Christian Sandsund, Joakim Pettersson

Mål Växjö: Markus Jonsson, Johan Roos

Rubrikerna

– Sirius besegrade Växjö, men det var länge jämnt. Det stod 2-2 efter 40 spelade minuter. I början av den tredje perioden så gjorde Christian Sandsund 3-2 för Sirius, och sedan drog hemmalaget ifrån och vann till slut med 6-2.

– Kevin Söderling trivs uppenbarligen mot småländskt motstånd. Forwarden noterade sitt andra hattrick i år, båda har kommit mot småländska lag: Jönköping och Växjö.

– Sirius bröt en tre matcher lång förlustsvit, men säkrade framförallt SSL-kontraktet till nästa säsong. Tre pinnar innebär att Warberg under nedflyttningsstrecket inte kan komma ikapp, och Warberg åker således ur SSL.

– Växjö är i och med förlusten kvar som nia i tabellen, och lagets förlust innebär att Mullsjö, Dalen och Linköping säkrade sina slutspelsplatser trots att de inte spelade idag. Därmed är sju lag klara för slutspel, där Falun, Storvreta, Pixbo och Kalmarsund säkrat sina platser sedan tidigare.

Kalmarsund - Storvreta 5-7 (2-0, 1-2, 2-5)

Mål Kalmarsund: Marcus Johansson 2, Tim Nyander, Kevin Haglund, Kim Nilsson

Mål Storvreta: Albin Sjögren 4, Tobias Gustafsson 2, Alexander Rudd

Rubrikerna

– Storvreta vann toppmatchen mot Kalmarsund, men det krävde en vändning i den sista perioden. Kevin Haglund sköt 4-2 för Kalmarsund en bit in i den tredje perioden, men sedan vände Storvreta på steken via fyra raka mål, och den 6-4-ledningen släppte man sedan inte ifrån sig och vann till slut med 7-5.

– Albin Sjögren sköt hela fyra mål för Storvreta och forwarden har därmed gjort elva mål på de sex senaste matcherna.

– Tack vare segern så befäste Storvreta andraplatsen i tabellen. Trean Pixbo är fem poäng bakom, men har en match mindre spelad.

– Kalmarsund är kvar som fyra i tabellen, och har fem poäng ner lagen bakom, men då har femman Mullsjö, sexan Dalen och sjuan Linköping spelat en match mindre och kan minska glappet till två poäng innan omgången är färdigspelad.

– Kalmarsunds Kevin Haglund gjorde mål för femte matchen i följd.

Höllviken - Jönköping 7-6 (3-2, 2-1, 2-3)

Mål Höllviken: Fredrik Strandljung 2, Jakob Gullberg 2, Johannes Wilhelmsson, Daniel Persson, Kim Uddvi

Mål Jönköping: Filip Åkerblom, Simon Karlsson, Edvin Skogward, Joel Nyström, Hannes Blomqvist, Emil Nilsen

Rubrikerna

– Höllviken besegrade Jönköping, och segern säkrades via ett ryck i andra och början av tredje perioden. Det stod 3-3 en bit in i mittperioden innan Höllviken gjorde både 4-3 och 5-3, och i början av den tredje perioden kom okcså 6-3. JIK närmade sig mot slutet, men Höllviken kunde till slut vinna med 7-6.

– Inget av lagen hade något att spela för. Det är redan klart att både Höllviken och Jönköping slutar i ingenmansland i tabellen. Just nu är Höllviken tia och Jönköping elva i sammandraget.

– Höllviken har vunnit tre av de fyra senaste matcherna medan Jönköping står på fyra raka förluster.