Sirius
SIR

Tung förlust hemma mot Sirius

19 januari 2019 19:12

Med en ledning med 4-2 och kraftigt spelövertag såg IBF Falun ut att gå mot seger. Men efter en totalt ändrad matchbild i den sista perioden vände gästande Sirius det hela och vann matchen med 8-6.

Efter en olycklig matchinledning där Sirius kunde göra 1-0 redan efter 46 sekunder så var det ändå IBF som gick till pausvila med en 2-1 ledning. Detta efter mål av Thomas Holmgren och Malte Lundmark.

Det efter en period där Falun allt som oftast var det spelförande laget och gästerna stack upp i enstaka anfall och kontringar.

De 1 637 person som bänkat sig i Jalas Arena fick sedan se en andra period där Falun allt mer och mer tog över matchen och skapade mängder med chanser. Helt logiskt kom också både 3-1 och 4-1 inom loppet av 57 sekunder fem minuter in i perioden. 4-1 målet var Malte Lundmarks sjunde på de sensate tre matcherna.

När IBF Falun fick chansen till ett powerplay i slutminuten pekade allt mot en utökad ledning. Istället lyckades Sirius som så långt varit totalt utspelade i två perioder att reducera till 2-4 med en spelare mindre på plan, detta med nio sekunder kvar av perioden.

– Det där var ju katastrofalt dåligt powerplay och avslut på perioden av oss, konstaterade Omar Aldeeb i pausvilan.

Den tredje perioden fick en lika händelserik inledning som avslutning av den andra.

Redan efter sju sekunder kom 5-2 målet, återigen var det Malte Lundmark som höll sig framme. Lundmark med ett hattrick för andra matchen i rad.

Att det kan gå snabbt i innebandy understyker bara det som Sirius lyckades prestera en minut senare. På sju sekunder lyckades de först reducera till 5-3 och sedan också 5-4.

Thomas Holmgrens 6-4 två minuter senare gav i alla fall hemmalaget lite andrum målmässigt. Men när IBF fick Casper Backby utvisad kom en ny reducering från gästerna.

Det skulle komme mer från gästerna som kvitterade matchen och i den 13:e matchminuten var det plötsligt gästerna som var i ledningen i matchen.

Med 1.41 kvar att spela begärde IBF Falun time out och tog också ut målvakten i jakten på en kvittering. Trots en intensiv press fick Sirius chansen att slå iväg bollen, en boll som sakta rullade in och fastställde slutresultatet till 6-8.

Det som såg så bra ut efter två perider slutade alltså med förlust.