Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 2 matcher
Söndag
23 Feb 2 matcher
Söndag
01 Mar 2 matcher
Torsdag
05 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Hemma
Storvreta
STO
Borta
Lindås
LIND

Storvreta höll undan - Lindås störde serieledaren

9 januari 2019 21:50
SSL Herr

Jumbon Lindås drömstart och tappra uppväxling i den tredje perioden räckte inte för att rubba serieledande Storvreta i IFU Arena. Uppsalalaget tog till slut samtliga tre poäng mot västgötarna, som dock länge störde favoriten på onsdagenskvällen.


Resultatet:

Storvreta - Lindås 11-8 (5-2, 5-3, 1-3)

Mål Storvreta: Robin Nilsberth 4, Jesper Berggren 3, Albin Sjögren 2, Jimmie Pettersson, Valdemar Ahlroth

Mål Lindås: Patrik Malmström 2, Albin Jansson 2, Oskar Henriksson, Henning Ambring, Alessandro Agus, Max Källerteg

Rubrikerna:

– Det var toppen mot botten och formstarkt mot formsvagt i IFU Arena på onsdagskvällen. Det var dock bortalaget från Västergötland som skulle öppna målskyttet två gånger om när Max Källerteg och Oskar Henriksson samarbetade och såg till att både göra 1- och 2-0 för gästande Lindås.

– Storvreta kom dock tillbaka och vann såväl den första som den andra perioden med klara siffror. Robin Nilsberth hade noterats för imponerande fyra poäng efter de två första akterna när Storvreta ledde med 10-5, men i den tredje skulle Lindås växla upp. 10-5 blev så småningom 10-8 när gästerna matade på, men närmare än så kom inte jumbon som till slut fick se sig besegrade med 11-8.

– Robin Nilsberth hade en poängrik kväll med fyra mål och en assist - och tätt bakom honom återfanns Jesper Berggren och Albin Sjögren som gjorde fyra poäng vardera.

– I Lindås var det Patrik Malmström som glänste med sina två mål och två assist medan Albin Jansson gjorde totalt tre poäng, uppdelat på två mål och en målgivande passning.

– Storvreta inkasserade sin elfte raka viktoria och är fortsatt ledare SSL. För jumbon Lindås del var förlusten lagets åttonde raka och gapet upp till säker mark är nu åtta poäng.