SIR

Mora fortsätter vinna matcher i SSL

14 januari 2018 18:01
SSL Dam

Sirius inkasserade sin tredje raka förlust mot ett topplag när KAIS Mora blev för svåra. Dalalaget vann efter att ha gjort det avgörande rycket i tredje perioden, 8-5 till slut.

KAIS Mora-Sirius 8-5 (2-1, 2-2, 4-2)

Mål KAIS Mora: Malin Andréason 2, Anna Wijk 2, Ellen Gunnarsson, Amanda Wall, My Kippilä 2

Mål Sirius: Virve Bjerkefeldt 2, Maja Brodin, Anna Mattsson, Matilda Andersson

Sirius ställdes för tredje matchen i rad mot ett absolut topplag. Pixbo och Täby har blivit för svåra tidigare och nu stod KAIS Mora på andra sidan mittlinjen.

Gästerna fick en kanonstart på matchen och tog ledningen efter åtta minuters spel. KAIS Mora kvitterade dock tämligen omgående, petade in ett till och hade 2-1 med sig in i pausvilan.

Sirius kvitterade i andra perioden, men fick återigen se hemmalaget göra ett nytt mål strax därefter. När Amanda Wall gjorde mål innan andra perioden var över var differensen för första gången större än ett mål, 4-2. Men Sirius forcerade i slutet av perioden. Med bara 13 sekunder kvar satt 4-3 och det var bara ett måls skillnad igen.

Tredje perioden hann bara bli två minuter gammal innan My Kippilä återigen gav KAIS Mora ett försprång på två mål, ett försprång som efter det bara växte. Som mest var KAIS Mora uppe i 8-3, men Virve Bjerkefeldt snyggade till siffrorna lite för Sirius i slutskedet.

Resultatet skrevs till 8-5 och Sirius fick för tredje matchen i rad se sig besegrat av ett lag från topptrion.