SIR

Bländande andraperiod räckte till Siriusseger

14 januari 2018 15:03
SSL Herr

Underläge efter en period förbyttes till en klar ledning efter två. Sirius fick jobba kopiöst i tredje för att hålla Örebro stången, men det gick vägen och Uppsalalaget gjorde därmed ett ryck från närkingarna i tabellen.

Örebro-Sirius 3-4 (1-0, 0-4, 2-0)

Mål Örebro: Rasmus Rudolfsson, Simon Palmén, Simon Jirebeck

Mål Sirius: Jakob Drews, Johan Elfving, Bobby Edberg, Kevin Söderling

Inför matchen låg Sirius tre pinnar före Örebro i tabellen. Båda lagen kämpar i den nedre delen av tabellen så detta kunde klassas som en så kallad "sexpoängsmatch", antingen går Örebro ikapp eller så skiljer det sex poäng om Siruis skulle vinna.

De viktiga poängen gav avtryck i den första perioden där lagen kände på varandra. Det dröjde ända till 17:35 innan Rasmus Adolfsson satte hemmalaget i förarsätet med sitt mål fram till 1-0.

Det gav säkert Örebro lite lugn och ro i pausen, kanske lite väl mycket. För i andra perioden kom Sirius ut och körde över motståndet. Gästerna från Uppsala gjorde fyra raka mål och nu var det Sirius som hade ett kraftfullt övertag inför sista.

Men den här matchen var inte avgjord utan omöjlig att spå var den skulle ta vägen. Fem minuter in i tredje perioden hade Örebro satt två mål till och det var nerv i allra högsta grad.

Sirius kämpade och slet och kunde hålla undan resterande delen av matchen. Tre poäng gjorde att laget lämnade Örebro kvar sex poäng bakom i tabellen och i allra högsta grad indragna i bottenstriden.