Joakim Olsson fortsätter att bära Sirius till viktiga poäng. I streckmötet med AIK passade succévärvningen på att sänka sina gamla lagkamrater.

AIK - Sirius 2-3 e.förl. (1-1, 1-1, 0-0, 0-1)

Mål AIK: Patrik Hagberg, Simon Götz

Mål Sirius: Joakim Olsson 2, Jakob Drews

E4-mötet mellan AIK och Sirius var på förhand en riktig nagelbitare. Båda lagen kom till spel med utsatta positioner i tabellen, alldeles ovanför nedflyttningsstrecket. Med matchen fem minuter gammal kopplade AIK greppet sedan Patrik Hagberg skjutit det viktiga första målet.

Hemmaledningen stod sig så när perioden ut, men med 18.51 spelat skickade Joakim Olsson in kvitteringen. Olsson slog därmed till mot sitt tidigare lag i sin tidigare hemmaborg - och Siriusspelaren skulle inte vara färdig där.

Allra först skulle dock AIK återta ledningen. Simon Götz skickade åter upp Stockholmslaget i förarsätet med sitt 2-1 en bit in i andra, men Jakob Drews utjämnade snabbt för Sirius. En mållös tredje perioden senare var lagen framme vid förlängning och halvvägs in genom den avgjorde Joakim Olsson. Nyförvärvets 32:a poäng för säsongen gav Sirius en viktig vinst, inte minst då Uppsalalaget passerade AIK i tabellen.