Onsdag
27 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 2 matcher
Torsdag
07 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match

Lär känna våra nyförvärv: Amanda Boström

11 september 2018 16:16
SSL DAM

”Jag hoppas att vi blir jobbiga att möta, att vi har en bra inställning där vi har laghjärta och jobbar för varandra från startsignal till slutsignal.” Det säger Amanda Boström som kom till Sirius Innebandy från Linköping inför den här säsongen.


  • Namn: Amanda Boström
  • Tröjnummer: 88
  • Position: Back
  • Moderklubb: Täby IS
  • Spelar med: Fatpipe Raw Concept med ett Bone blad

Hej Amanda. Först, välkommen till Sirius - vilka är intrycken så här långt? ”Hej, tack så jättemycket. Intrycken är väldigt bra. Jag uppfattar Sirius som en seriös förening där man satsar både på dam- och herrlagen. Mitt lag är underbart - både spelare och ledare. Jag fick ett varmt välkomnade av alla och trivs jättebra.”

Hur skulle du beskriva försäsongen? ”Stora delar av försäsongen körde jag på egen hand i Linköping men hade träningsupplägg från Josef och Johan på muskelcentrum. Träningen då bestod främst av fysträning, däribland uthållighet, snabbhet och styrka. Passen bestod av många grenspecifika övningar. Lagom tills vi gick in i hall i augusti flyttade jag till Uppsala och sen dess har jag kört med laget. Till en början var det störst fokus på att sätta försvarspelet, som är relativt nytt för de flesta i och med att Niklas är ny tränare för i år. Det är en viktig grund och jag tror att det är bra att vi har lagt mycket tid på att alla ska känna sig trygga och veta hur vi ska agera i olika situationer. Nu har vi senaste veckan fokuserat mer på spelet med boll såsom uppspel och mer etablerade anfall. Min känsla är att vi har en väldigt bra kärna i laget med skickliga spelare. Nästa steg är att vi ska få ut allas spetskompetenser, då är jag övertygad om att vi blir farliga när säsongen startar.”

Vad är dina förhoppningar på kommande säsong? ”Jag hoppas att vi blir jobbiga att möta, att vi har en bra inställning där vi har laghjärta och jobbar för varandra från startsignal till slutsignal. Samtidigt ska vi fortsätta att vara hungriga på att leverera och tro på oss själva. Drömmen vore att vi fortsätter utvecklas som lag och individer och på så sätt bli ett ännu mer spelskickligt lag. På så sätt kan vi vara spelförande även i tuffare matcher. Sen vore det kul att få en roll som en spelande och offensiv back.”

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare? ”Jag vill tro att jag är en teknisk och uthållig back som har bra blick för spelet. Jag brukar få beröm för mitt spelsinne och mitt dragskott. Att vända på spelet snabbt och spela offensivt tycker jag är kul. Sen är jag väldigt ambitiös och älskar att utvecklas. Jag är en vinnarskalle både på plan och utanför.”

Har du någon speciell rutin inför match? ”Förutom min matrutin så knyter jag vänstra skon innan högra och precis innan matchstart fokuserar jag på att hamna i en positiv ’matchbubbla’.”

Vad gör du vid sidan av innebandyn? ”Då umgås jag gärna med vänner och min familj. Sen jobbar jag.”

Vad bör Siriuspubliken känna till om dig – någon dold talang? ”Oj det var en svår fråga, vet inte om jag har någon ”dold talang”. Det skulle i så fall vara att jag kan vifta på öronen.”

Vem i laget kommer att plocka mest poäng under kommande säsong? ”Jag är övertygad om att alla kan kliva fram och plocka poäng. Ska jag nämna någon tror jag att Klara Molin på sin nya position som forward/center kan bli målfarlig.”