Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

”Nu har vi helt enkelt ett Sirius med mer energi och vilja”

28 augusti 2020 07:59
SSL HERR

”Det är alltid speciellt att möta Falun för mig. Det är ofta tuffa matcher där man har mindre boll än vanligt och man lär ta vara på sina chanser.” Det säger Billy Nilsson inför kvällens träningsmatch mot just Falun i IFU Arena.


Hej Billy. Med tanke på att den gångna säsongen avslutades snabbare än väntat har det blivit en lång försäsong. Hur har våren och sommaren varit för er i laget med tanke på pandemin. Har ni ändå kunnat träna på som vanligt?

”Hejsan! Som du säger har det varit en lång försäsong och vi har tränat på otroligt bra med mycket kondition och snabbhet under tidiga sommaren. Nu i slutet har vi äntligen fått komma in i hallarna och tränar för fullt med klubba och boll.”

Ni har fått in några nya spelare i laget – och nya tränare. Känns det som att ni kommit ihop som grupp redan nu?

”Vi har en otroligt härlig grupp med en skön mix av människor. Vi har jobbat mycket på den biten - att få ihop en stark och sammansvetsad grupp och det har gjort susen. Det är harmoni i Sirius!”

Vad är den största skillnaden mellan årets upplaga av Sirius i SSL herr jämfört med tidigare år?

”Vi har många nya ansikten i laget och en ledarstab som har en jävla massa energi. Där har vi verkligen fått in något som vi kommer kunna ha nytta av i år. Förra året var tungt för hela laget och det kändes av i atmosfären. Nu har vi helt enkelt ett Sirius med mer energi och vilja!”

Ni har hunnit med tre träningsmatcher så här långt. Ser spelet ut som ni tänkt er eller är det för tidigt att utvärdera?

”Vi jobbar på nya saker för varje match och vi har hamnat i många nya situationer i de olika matcherna som vi kunnat ta med till träningarna. Vi började ju spela innebandy sent i år så formen kommer bara att bli bättre och bättre med tiden.”

Ikväll spelar ni träningsmatch mot Falun hemma i IFU Arena. Hur går tankarna inför den matchen och vad hoppas ni få svar på?

”Det är alltid speciellt att möta Falun för mig. Det är ofta tuffa matcher där man har mindre boll än vanligt och man lär ta vara på sina chanser. Vi hoppas kunna sätta flera olika typer av försvarsspel samtidigt som vi vill kunna styra spelet emellanåt.”