Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Sirius Innebandy pausar verksamheten för sitt damlag

18 november 2020 11:59
FÖRENING

Idag, onsdag den 18 november, har styrelsen för Sirius Innebandy beslutat att pausa verksamheten för sitt damlag i SSL. I ett första steg fram till måndag den 23 november.


Bakgrunden till dagens beslut, som innebär att SSL dam inte spelar matcher och inte genomför några gemensamma träningar, är att en spelare i damtruppen testat positivt för Corona och att det finns fler med symtom. Den planerade matchen mot Rönnby den 21 november har flyttats i samförstånd med motståndarna. Det pågår samtidigt en diskussion för att eventuellt även flytta damernas match mot Thorengruppen den 27 november.

”Vi är väldigt tacksamma för att Rönnby delar vår åsikt om att vi som förening och lag måste ta ansvar utifrån ett samhällsperspektiv,” säger Sara Orebrand, sportchef för SSL dam.

Det finns en ambition att även pausa verksamheten för herrlaget som en försiktighetsåtgärd då det finns många kontaktytor mellan herr- och damlaget. Det handlar bland annat om den grupp av personer som ideellt arbetar med våra arrangemang som till viss del är överlappande mellan herr- och dammatcher. Det finns även personer i dam och herr som lever tillsammans. Vi har dock inte lyckats flytta torsdagens herrmatch mot Thorengruppen då vi inte har några konstaterade fall i herrlaget och då det skulle innebära kostnader för Thorengruppen att flytta matchen med kort varsel.

Styrelsen fattar beslutet att pausa verksamheten för damlaget som en försiktighetsåtgärd och med hänsyn till vårt ansvar för våra spelare, ledare och de som arbetar ideellt på våra matcher. Den skarpa uppmaningen från regeringen om att vara extra försiktiga under de kommande veckorna samt den allmänna utvecklingen i Uppsala med stigande smitta och ökat tryck på sjukvården har också vägts in i beslutet.

”Detta beslut handlar inte bara om våra lag. Det är större än så. Våra spelare har familjer som vi utsätter för eventuell smitta. Vi har funktionärer ideellt på våra matcher som vi riskerar att utsätta för smitta och de har familjer. Det är ett ansvarstagande för vår region, för vårt samhälle, för sjukvårdens situation, för allas vår skull. Beslutet är helt enkelt vårt sätt att ta samhällsansvar,” säger Peter Tornberg, ordförande för Sirius Innebandy.