Torsdag
13 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 2 matcher
Söndag
23 Feb 2 matcher
Söndag
01 Mar 2 matcher
Torsdag
05 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Lördag
07 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match
Lördag
29 Aug 1 match

”Vi har en bra plan för hur vi vill spela”

4 oktober 2018 10:54
SSL DAM

”Det brukar vara jämna matcher mot Malmö, både på tavlan och med bollinnehav. Det gäller att vi är med från start, vågar ta oss in i obekväma ytor och återigen skjuta mer.” Det säger Anna Gertz inför lördagens match hemma i IFU Arena mot Malmö.


Hej Anna. Ni gjorde en bra mittenperiod i senaste matchen borta mot Mora, men tyvärr förlust vid full tid. Något ni kunde gjort annorlunda?

”Vi hade kunnat vara mer aggressiva ut på dem i vårt försvarsspel. Vid vissa tillfällen får de alldeles för mycket tid med boll och kan hitta för enkla passningar. Sedan måste vi skjuta mycket, mycket mer!”

Ni har haft en tuff start med två förluster – något som måste justeras i spelet eller är det för tidigt att säga något om det?

”Egentligen inte justeras - vi har en bra plan för hur vi vill spela, både i anfall och försvar. Det gäller bara att alla tar eget ansvar för att göra detta ordentligt.”

På lördag är det dags igen och då är det Malmö hemma – hur går tankarna inför den matchen?

”Rolig och viktig match. Det brukar vara jämna matcher mot Malmö, både på tavlan och med bollinnehav. Det gäller att vi är med från start, vågar ta oss in i obekväma ytor och återigen skjuta mer.”

Hur är känslan i laget annars – ni har ju fått in en rad nya spelare?

”Jag tycker känslan är väldigt bra, alla nya tjejer bidrar med mycket både på och utanför planen!”

Vad är förväntningarna på säsongen – för egen del och för laget som helhet?

”Förväntningarna på mig själv är att jag vill göra mer poäng denna säsong än förra året. För laget som helhet är det först och främst att ta oss till slutspel, därefter kan allting hända.”