Tillbaka

"Vi kommer att vara starka inför mötet med Helsingborg"

Petter Nilsson, uppmärksammad målvakt, om var fokus ligger under speluppehållet och det fantastiska publikstödet under derbyt nyligen.
Sirius IBK har Superligans högsta räddningsprocent (81,2 %) efter tolv omgångar enligt Innebandymagazinet.se och Petter Nilsson är den målvakt som har stått under majoriteten av höstens matcher. "Man måste samtidigt komma ihåg att det är inte bara målvakten, det är till stor del backarnas förtjänst", säger Petter som har Luleå hockeys tidigare målvakt Jarmo Myllys som stor förebild och inspirationskälla.

Senaste matchen i Fyrishov var bortamatch mot Storvreta IBK för två veckor sedan. Derbyt slutade 7-4 till Storvreta, men Petter tycker att det var en jätterolig match även om det blev förlust. "Sju mål bakåt mot Storvreta var inte så farligt. Det var fantastiskt kul med stödet från alla supportrar och Västra Sidan, publikstödet betyder mycket! Kanske att man faktiskt vill visa lite extra när det är många där, det är mycket roligare att spela om det är mycket folk i publiken. I Fyrishov kan det bli lite avslaget om det är lite folk och det avspeglar sig i laget. Jag hoppas att det kommer många på kommande matcher också."

De två förbundskaptenerna fanns på plats vid derbyt och nämnde vid UNT:s intervju efteråt de två målvakterna bland de som utmärkte sig mest och att de ska hålla koll på Petter framöver. Intervjun finns här: http://www.youtube.com/watch?v=zQuWGMjMLco

Det lite längre speluppehållet nu kommer ganska lägligt för laget, tycker Petter. "Under uppehållet har vi gått tillbaka ganska mycket till grunden, hur presspelet och försvarsspelet ska se ut. Vi tappade lite självförtroende de senaste matcherna och pratade för mycket smådetaljer, det blev spretigt och roddigt. Vi har släppt in alldeles för många mål på sistone och det finns mycket kvar att jobba med. Speluppehållet kom lämpligt för oss. Nu fokuserar vi på grunderna igen och har även kört en del fys, vi kommer att vara starka inför mötet med Helsingborg", säger Petter.

"Säsongen började väldigt bra, de första åtta omgångarna var helt ok. Vi spelade jämnt mot de flesta, men det blev en del sudden-vinster och vi borde ha vunnit fler matcher efter ordinarie tid för att få in poängen. Det är inte så bra placeringsmässigt just nu, men ingen katastrof, det är också ganska tätt mellan lagen", fortsätter Petter.

Petter är född 1987 och är inne på sin tredje säsong med Sirius IBK. Han har innan dess spelat innebandy i Uppsala sedan uppväxten, frånsett en säsong. Han började i IK Rödberget, och följde med när de sedan blev IK Katedral och därefter slogs ihop med Årsta IBK. Två säsonger i Storvreta följdes av ett år i Järfälla IBK och sedan kom han tillbaka till FBC Uppsala (som då bildats av bland annat Årsta IBK). Petter stod redan från början en hel del i mål, även om det under de första åren varvades med utespel. Från 14-årsåldern stod det dock klart att det var rollen som målvakt som gällde.

Han har alltså varit med Sirius IBK både i Allsvenska och i Superligen och det är enligt Petter en enorm skillnad. "Det är en gigantisk skillnad, jättestor, det går inte ens att jämföra Allsvenskan med SSL. Alla spelare i SSL är riktigt bra, det finns inga sämre spelare, det är kvalitet på alla. I Allsvenskan kunde man köra en del matcher på kanske 70 % och det gick ändå. Om man inte är med till 100 % i varje match nu, då går det inte."

Närmast är det match mot FC Helsingborg som väntar den 19 december kl 19 i Fyrishov. "Det är en otroligt viktig match för oss, det är viktiga tre poäng att ta. Jag tror att vi kommer att vara spelförande och ha mycket boll, medan de kommer att backa hem och köra på kontringar", avslutar Petter.

Vi ses i Fyrishov vid matchen mot FC Helsingborg! 

Av: Kina

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners