Tillbaka

Sirius förstärker från egna leden

”Vi i A-laget har ambition och vilja att satsa på unga spelare och då speciellt från de egna leden för att skapa nya SSL spelare. Vi har därför valt att plocka upp Andreas Lundell och Filip Eriksson och till truppen”, säger Niklas Johansson, huvudtränare för Sirius herrar.

Namn: Andreas Lundell

Position: Vänsterforward

Moderklubb: Livets Ord IF

 

Namn: Filip Eriksson

Position: Vänsterforward

Moderklubb: Björklinge BK

 

”Andreas Lundell har som lagkapten i JAS visat fina ledaregenskaper. Han har med ett moget spel, hårt arbete samt vilja visat att han har rätt kvalitéer samt ambitionsnivå för att bli en elitspelare”, säger Niklas Johansson. Han forsätter: ”Filip Eriksson är en av Sveriges absolut största talanger som visat fina spetskvalitéer. Han har haft en fantastik utveckling under året och var trots sin unga ålder en av de mest tongivande spelarna under JAS slutspelet. Vi är övertygade att båda spelare kommer att få alla möjligheter till vidare utveckling i vår träningsmiljö.”

Hemsidan passade på att skicka några frågor till de båda juniorerna som nu tar klivet upp till SSL för att höra deras tankar.

 

Ni har spelat med Sirius Junior Elit som avslutades med Innebandyfesten på hemmaplan. Hur skulle ni sammanfatta resan med juniorlaget?

Andreas: Resan har varit lärorik, rolig och framgångsrik där vi tog många steg framåt som lag. Att vi fick avsluta med Innebandyfesten hemma i IFU blev en fin avslutning på juniortiden.

Filip: Säsongen var väldigt rolig, seriespelet gick enligt planerna och vi tog oss vidare till playoff. Väl där gjorde vi en väldigt bra match mot Farsta och tog sedan en sudden vinst mot Umeå City. Innebandyfesten på hemmaplan var en upplevelse, mycket känslor och publik gjorde det väldigt roligt. Sen tog vi oss inte riktigt hela vägen men säsong får ses som lyckad.

 

Hur ser ni på möjligheten att nu få ta klivet upp i Sirius A-lag?

Andreas: Det ska bli en väldigt rolig utmaning. Sirius är ett riktigt skönt gäng, så jag ser fram emot en rolig försäsong och kommande säsong.

Filip: Det är såklart en jättestor möjlighet att ta nästa steg, jättekul att dem tror på mig. Det är en helt annan sak än junior innebandy, så det kommer ju helt klart bli en omställning. Ska göra en bra försäsong nu och träna hårt så får vi se var de leder!

 

Hur ser upplägget ut fram till höstens säsongsstart?

Andreas: Nu är det fullt fokus på försäsongsträningen så att vi är så redo vi bara kan bli inför kommande säsong.

Filip: Vi är nu i full fart med försäsongsträningen där vi tränar 6 ggr i veckan, både muskelbyggande och konditionsbaserad träning med rörelseförmåga inkluderat. Sen när vi kör igång med boll och klubba blir det nog en del träningsmatcher också!

 

Vad är era förhoppningar på kommande säsong?

Andreas: Det ska bli en riktigt rolig säsong där jag hoppas kunna utvecklas mycket. Vi ska ta oss till slutspel.

Filip: Oj, jag hoppas på att utvecklas mycket, både som innebandyspelare och även fysiskt. Sen hoppas jag på att få så mycket speltid som möjligt. Som lag hoppas jag att vi tar oss till slutspel.

 

Hur skulle ni beskriva er själva som spelare?

Andreas: Jag är en hårt jobbande ”rightare” i båda riktningarna som ibland lyckas göra nån kasse. Rätt snabb och bra i volleyspelet.

Filip: Om jag skulle beskriva mig själv som spelare måste jag väll säga att jag är en anfallsinriktad spelare som vill ha mycket boll, göra mina medspelare bra genom att sätta dem i så bra lägen som möjligt, försöker också spela med hög fart i mitt spel och skjuta när jag väl får läget.

 

Har ni någon speciell rutin inför match?

Andreas: Jag har inget speciellt jag tänker på.

Filip: Försöker alltid att dricka mycket vatten dagen innan match och även sova ordentligt. Väl på matchdagen är det väll egentligen inget speciellt, lyssna på skön musik och äta ordentligt sen är de bara å köra.

 

Vad gör ni vid sidan av innebandyn?

Andreas: Vid sidan av innebandyn så kollar jag på mycket sport, är med vänner eller pluggar.

Filip: Jag går ju fortfarande i skolan så blir mycket fokus på den. Men annars är jag mycket med kompisar och spelar mycket golf, har blivit mer av de på senaste tiden:)


/Text: Niklas Tell, Foto: Eva OhlströmTillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners