Tillbaka

Räkna med hög Sirius-stämning på derbyt!

Blå-svarta supporterklubben Västra Sidan finns på plats vid matchen mot Storvreta IBK
På derbyt mot Storvreta på torsdag finns supporterklubben Västra Sidan på plats för att höja Sirius-stämningen i Fyrishov och de hoppas att publiken hänger på ordentligt. "Storvreta är ett väldigt bra lag, men jag tror att Sirius tänder till och att vi har en bra chans. Vi är 23 personer som kommer från Västra Sidan och vårt mål är att dominera ljudbilden", säger Lars Olsson, ordförande i Västra Sidan.

Västra Sidan stöttar IK Sirius, hittills främst inom fotboll och bandy, men på senare år har de även deltagit på vissa av Sirius IBK:s matcher. "Innebandyn är ju relativt ny inom Sirius men jag ser ett nytt intresse som kommer sakta men säkert inom Västra Sidan, där det finns flera som tycker att innebandy är roligt" berättar Lars. Det är inte så många år sedan Västra Sidan för första gången fanns på plats med sitt starka stöd vid en av Sirius IBK:s matcher. Det var när Sirius tog klivet upp till Superligan 2009/2010. Sedan dess har Västra Sidan varit med på ett tiotal matcher, senast när Sirius IBK mötte Falun i Fyrishov för några veckor sedan. "Vi försöker göra punktinsatser på utvalda matcher", säger Lars.

Lars ser en del skillnader mellan publiken vid fotboll, bandy och innebandy. Bandypubliken hänger på bra, de står upp och klappar mycket och kanske beror det på kylan. Fotbollspubliken är lite lugnare och innebandypubliken hörs mycket i hallen. Men det finns också andra skillnader. Västra Sidan är fortfarande lite ovana vid innenbandyn jämfört med fotboll och bandy. "På fotboll och bandy kör vi på, men vid innebandyn kan vi bli nedtystade av avblåsningar och musik mitt i och det är ovant för oss", säger Lars som också tycker att innebandyn har jättemycket nytta av att det spelas i en liten hall där det blir tajt och är bra akustik.

Lars berättar att namnet Västra Sidan kommer av att det från början var ett kompisgäng som grundade den ideella föreningen och de flesta av dem kom från den västra delen av Uppsala. Föreningen har idag närmare 150 medlemmar.

Sirius IBK har många blå-svarta supportrar på plats under bortamatchen på torsdag. Vi räknar med bra publiktryck och att vi tillsammans med Västra Sidan får taket på Fyrishov att lyfta!

Av: Kina
Foto: Västra Sidan
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners