Tillbaka

Inför säsongens första derby

Motståndarkoll plus intervju inför årets match hitintills!

Innebandyns motsvarighet på Chicago Bulls (det vill säga en vinnande dynasti med sportens främsta, mer om det senare längre ner i texten) vann inte SM-guld förra säsongen vilket var en missräkning modell större. Stjärncoachen Magnus ”Binge” Jäderlund hämtades in från Caperiotäby och från samma klubb rekordvärvades Rasmus Sundstedt, ändå blev det uttåg i semifinalen för de då trefaldigt regerande mästarna. I år är truppen breddats och spetsats till än mer då svensk innebandys coming man Albin Sjögren och rutinerade världsspelaren Rickie Hyvärinen värvats in till en trupp som redan är sprängfylld med talang. Man har inlett säsongen starkt utan att egentligen imponera. Nu har Mika Kohonen gjort comeback på planen efter en knäoperation, och lita på att Storvreta är med när det börjar vankas semi- och finalspel i vår.

 

Storvreta IBK

Grundad: 1989

Hemmahall: Fyrishov

Tränare: Magnus Jäderlund

Fjolårssäsongen: 1:a (ut i semifinal mot IBK Dalen)

Stjärnan: G.O.A.T är en förkortning som främst används i amerikansk idrott, och oftast i sammanhang som rör spelare som Michael Jordan eller Wayne Gretzky. G.O.A.T står för Greatest Of All Time. Storvreta har innebandyns största någonsin. Mika Kohonen. Så länge han beträder en plan (oavsett form) så får samtliga finna sig i att planens stjärna är nummer 29 och kommer från Vaajakoski, Finland. En utmärkt ambassadör för sporten.

Frågetecknet: För många kockar? Med en forwardsuppställning likt Storvretas borde ordspråket ”ju fler kockar, ju sämre soppa” kunna bli en realitet. Klasspelare på samtliga positioner i alla formationer offensivt.

Utropstecknet: Det som var ett frågetecken får även bli utropstecknet. Bredden som finns hos Storvreta kan inget annat lag i innebandy-Sverige matcha. Det gör att man om inte annat står rejält rustade mot skador.

 

Inför matchen har hemsidan språkat med motståndarcoachen ”Binge” Jäderlund som  har svarat på några inför-frågor.

 

Vad säger du om er säsong hitintills?

- Vi följer planen, det ser bra ut. Vi bygger sakta men säkert och satsar på att toppa formen till slutspelet där vi ska vara som bäst.

 

Hur har ni hanterat Mika Kohonens långa skadefrånvaro?

- Vi har fått jobba lite annorlunda. Givetvis har Mika saknats helt klart men grabbarna har varit proffsiga och har hanterat det på ett bra sätt.

 

Vilka spelare har klivit fram som ledare i hans frånvaro?

- Hela gruppen har klivit fram och höjt sig, skulle jag vilja säga. Frågar du efter särskilda namn så svarar jag Staffan Jacobsson och Hannes Öhman. De har tagit mycket ansvar och velat ta det.

 

Så var det derbydags, hur är läget i laget?

- Vi har fullt lag.

 

Har du lyxproblem nu med en full trupp?

- Jag väljer att se möjligheterna och i och med det ser jag en styrka i vår bredd. Vi står starka.

 

Vad blir det för match tror du?

- En match med full fart från båda lagen. Jag tror inte på någon avvaktande historia så publiken får nog valuta för pengarna.

 

Vad säger du om Sirius?

- Eftersom vi håller till i samma hall så har jag givetvis bra koll på dom. Sirius är ett lag för slutspel, tycker jag. De har ett lag med stor kompetens som är byggt som vinnare efter den framgångsrika säsongen i Allsvenskan. Jag har stor respekt för Sirius, och deras framgångar är bra för innebandyn i Uppsala.

 

Vad ska ni se upp med hos motståndarna?

- Det är jag är mest imponerad över när det gäller Sirius är deras kollektiv och målvaktsspel så jag svarar det.

 

Ikväll smäller det i ett fullsatt Fyrishov.

 

Av: Jimmy Bladh

Tillbaka till toppen
 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners