Tillbaka

Han höjer stämningen i Fyrishov!

Hammondorganisten Andreas Hellkvist varvar turnerande med Sirius hemmamatcher
Andreas Hellkvist spelar Hammondorgel, ursprungligen ett elektromekaniskt musikinstrument med ett unikt sound som numera ibland också efterliknas i modernare orglar. Andreas reser land och rike runt med sina orglar och har ca 80-100 spelningar per år, antingen ensam eller tillsammans med andra musiker. Sedan i höstas ser och hör vi även Andreas och hans orgel som ett populärt inslag på Sirius Innebandys hemmamatcher.

- Att spela så kallad hockeyorgel i matchavbrotten under sportevenemang har sitt ursprung från USA där det är vanligt med organister på hockeymatcher. Traditionen har sedan spridit sig till andra länder och andra sporter, berättar Andreas.Jag måste erkänna att jag egentligen inte är någon sportkille, fortsätter Andreas, men uppdraget att spela på Sirius innebandymatcher i Superligan har gett mig en helt ny förståelse för spelet. Det är bra action och underhållning. Det gäller att hänga med i spelet under matcherna och att förstå vilka situationer som domaren indikerar. Andreas drar igång sin orgel i alla spelavbrott under matcherna, utom vid mål och utvisning.

Andreas har publicerat klipp från några av sina spelningar på You Tube vilket har resulterat i oväntat stor spridning. Det har gett honom nya kontakter och vänner världen över, med lika intresse för musiken och Hammondorglarnas unika sound. Inte minst har dessa populära klipp spridit sig till USA vilket resulterat i en nominering till Hammond Hall of Fame.

Inför onsdagens derby mot serieledande Storvreta IBK tippar Andreas vinst för Sirius med 8-6, och hoppas på en riktigt spännande match!

Läs mer om Andreas och se populära klipp: http://andreashellkvist.com/

/HB

 

Kommentarer


Inga kommentarer.

 
 
Nytt inlägg
Fler funktioner
Lägg till en bild
Lägg till koordinater
59.33570115031561
18.065465623041405
» Beräkna nuvarande position..

..eller dubbelklicka på kartan

Väntar på koordinater

Stäng
 
 
Banners