SIR

Supervändning av Sirius gav tre poäng

12 november 2017 17:25
SSL Dam

Linköping hade ledningen med 3-0 inför den sista perioden, och såg ut att gå mot en seger och på så sätt hålla gästerna bakom sig i tabellen. Då svarade Sirius med en riktig krigarinsats och vände och vann med 4-3.

Linköping-Sirius 3-4 (2-0,1-0,0-4)

Mål Linköping: Amanda Ljunggren, Sophia Mangs, Lisa Stellansdottir

Mål Sirius: Agnes Wiklund 2, Sofie Paulsson, Johanna Claesson

Linköping kämpade för att fortsätta att hålla Sirius bakom sig i tabellen efter söndagens möte. Efter två spelade perioder hade östgötarna tagit ledningen med 3-0 genom Amanda Ljunggren, Sophia Mangs och Lisa Stellansdottir.

Sirius stod sedan för en riktig krigarinsats i den sista perioden. Sofie Paulsson och Johanna Claesson såg till att gästerna bara låg under med uddamålet med 13 minuter kvar av matchen. Kvitteringen kom den också genom Agnes Wiklund. Med 43 sekunder kvar drog Linköping på sig en utvisning för hårt spel och gästerna fick chansen att avsluta matchen med ett powerplay. 13 sekunder återstod av matchen när Agnes Wiklund blev stor matchvinnare och sköt segern till gästerna efter en supervändning i sista perioden.