FCH

Kohonen ledde Helsingborg till tung bortavinst

18 februari 2018 19:15
SSL Herr

Helsingborg landade tre mycket viktiga poäng i slutspelsracet. Veteranen Mika Kohonen gjorde två mål när konkurrenten Sirius slogs tillbaka på bortamark.

Sirius - Helsingborg 3-4 (0-2, 1-0, 2-2)

Mål Sirius: Peter Berlin, Joakim Olsson, Jakob Drews

Mål Helsingborg: Mika Kohonen 2, Jonathan Skoglösa, Jonathan Nilsson

Slutspelsstriden har spetsats till rejält inför avslutningen på säsongen. Två av de indragna lagen är Sirius och Helsingborg - som båda möttes på söndagen. Jonathan Nilsson öppnade målskyttet i den hyperviktiga streckfighten, när han tre minuter in sköt 0-1 för Helsingborg. Mika Kohonen ökade på ledningen halvvägs genom den första perioden och gästerna höll övertaget en bra bit in i andra.

Sedan såg Joakim Olsson till att göra som han brukar, med andra ord mål. Sirius stora anfallsvapen reducerade med 7.55 spelat av mittenakten och gav hemmalaget kontakt. Men det här var Helsingborgs dag och skåningarna ryckte loss med drygt halva slutperioden kvar.

Först gav Jonathan Skoglösa gästerna andrum med sitt 1-3 innan Kohonen klev fram på nytt. 40-åringens andra mål för dagen innebar en tremålsledning, ett avstånd som Sirius ändå var nära att hämta ikapp. Forceringen kom dock för sent och Peter Berlins 3-4 29 sekunder från slutsignalen blev matchens sista mål. Samtliga tre poäng landade på Helsingborgs konto, en vinst som gör att skåningarna nu har just tre pinnar ner till Sirius utanför kvartsfinalplats.