Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Calle Kostov-Bredberg om landslaget, Sirius lagbygge och och lördagens derby

9 oktober 2020 08:07
SSL HERR

Calle Kostov Bredberg, som kom tillbaka till blåsvart inför den nuvarande säsongen efter spel i schweiziska Zug, delar med sig av sina tankar om att bli uttagen till landslaget, Sirius nya lagbygge och lördagens derby mot Storvreta.


Tidigare i veckan kom beskedet att Sirius Calle Kostov-Bredberg får förnyat förtroende i landslaget för att spela Euro Floorball Tour i schweiziska St Gallen 16 - 18 oktober. På frågan om hur det är att få vara med i den miljön säger han att det är speciellt på många sätt. ”Det är en stor ära att få spela för Sverige, samtidigt som det är sjukt roligt att tävla tillsammans med de bästa spelarna vi har i landet,” säger han.

Det blir en annorlunda Euro Floorball Tour där Finland på grund av karantänsregler inte kan medverka. Lösningen blir i stället dubbelmöten med Schweiz och Tjeckien i matcher 3x15 för Sveriges del. ”Stommen som är uttagen är de som hade varit stommen om VM hade avgjorts i år, säger förbundskapten Mikael Hill.

När vi ändå hade Calle på tråden och med tanke på att det är matcher att spela i SSL innan han åker iväg på landslagsuppdrag passade vi på att ställa ytterligare några frågor.

Du är tillbaka efter två år i Schweiz och spel med Zug och har kört försäsong och träningsmatcher med blåsvart. Hur känns laget så här långt?

”Vi har ett väldigt ungt lag med många nya spelare i år samt två nya tränare. Det finns en hunger och ett bra driv i gruppen och vi bygger något stort för framtiden. Samtidigt behöver vi vara ödmjuka och ha tålamod med att vi inte haft så lång tid tillsammans och prestationerna kommer vara upp och ned under säsongen. Men långsiktigt ser det riktigt lovande ut.”

Du missade premiärmatchen mot Falun på grund av en hjärnskakning. Hur mår du nu?

”Jag mår bättre och har nyligen kört mitt första fulla pass. Har saknat innebandy och att tävla, så det är grymt kul att vara tillbaka.”

Hur har ni pratat internt i laget efter matchen mot Falun som jag antar resultatmässigt inte blev som ni tänkt er?

”Vi har haft ett snack internt i gruppen.”

Innan det är dags att åka och spela med landslaget är det först dags för derby då ni tar emot Storvreta hemma i IFU Arena nu på lördag. Hur går tankarna inför den matchen?

”Fokus är att studsa tillbaka från Falun matchen. Att visa mod och tro på det vi gör. Sen ska vi utnyttja att de inte är så unga i det andra laget så vi ska springa ifrån dem och vinna fler närkamper.”