Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Peter Berlin klar för ytterligare en säsong!

24 juli 2017 18:30

”Det skulle självklart vara svinkul att bidra med massa mål/poäng och jag har som personligt mål att göra min bästa säsong hittills.” Det säger Peter Berlin, som spelat med Sirius sedan 2011 och som har skrivit på för ytterligare en säsong i blå-svart.


Namn: Peter Berlin

Tröja nr: 25

Moderklubb: Björklinge BK

Spelar med: Fatpipe Orc

Du har skrivit på ett nytt kontrakt och spelar med Sirius i SSL även kommande säsong. Var det ett enkelt beslut att fortsätta?

– Nej, det var absolut inget enkelt beslut även om jag relativt tidigt kände att jag ville fortsätta. Har en social situation med familj och jobb som jag behöver ta hänsyn till men med bra support hemifrån och med många som hjälper till får jag ihop minst en säsong till. Sen känns det verkligen som att föreningen tar stora steg framåt hela tiden och det är någonting jag vill vara en del av så länge det är möjligt.

Du kom till Sirius från FBC Uppsala till säsongen 2011/2012 – hur ser du på lagets och din egen utveckling under dessa år?

– Utveckligen har varit enorm, framförallt de senaste åren. Träningsmöjligheterna i IFU Arena och det nära samarbetet med Muskelcentrum är sjukt bra och framförallt mycket proffsigare än innan och det bidrar massor till att utveckla oss som spelare ännu mer. Tror det kommer bära frukt redan denna säsong och flera säsonger framöver. Framtiden ser ljus ut. För egen del har jag utvecklat min roll i gruppen och med mina 6 säsonger i Sirius får jag nog ses som en del av "stommen" i laget.

Ni har kommit igång med försäsongsträningen – hur skulle du beskriva den jämfört med förra året?

– Väldigt svår fråga för mig att besvara då jag tränat på egen hand fram tills nu och grabbarna har krigat på sen i april någon gång. Men som jag förstått det så har fokus varit på explosivitet och power. En skillnad från förra säsongen är att nästan all fysträning sker i IFU Arena - i gymmet och i friidrottsanläggningen.

Det blev 21 mål förra säsongen, vilket var exakt lika många som under säsongen 2015/2016. Ska vi räkna med ännu fler kommande säsong?

– Känner mig väldigt motiverad och väldigt bra fysiskt inför kommande säsong. Det skulle självklart vara svinkul att bidra med massa mål/poäng och jag har som personligt mål att göra min bästa säsong hittills men det viktigaste är att vi som lag gör en bra säsong och når våra mål.

Vad är dina förhoppningar för laget kommande säsong?

– Jag tycker truppen känns starkare än någonsin. Stommen är kvar, spetsat med några väldigt fina värvningar så mina förhoppningar är helt klart att vi når slutspel.