Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

”Det finns massor av spelare som blir spännande att följa”

14 augusti 2018 09:43
SSL HERR

”I år vill vi utveckla flera delar i spelet. Främst är det offensiva spelet som vi behöver utveckla där vi vill få bättre fart, mer rörelse och framförallt hota målet oftare.” Det säger David Ahlmark, huvudtränare för Sirius Innebandy Herr SSL.


Hej David. I helgen spelade ni träningsmatch mot Täby som ni slog med 22-3. Gav matchen några svar eller blev det för enkelt?

”Hej Niklas. Tyvärr, blev det inte alls vad vi hoppats på. Tråkigt att Täby saknade så många spelare. Vi släpper den matchen och blickar framåt istället.”

Hur skulle du beskriva försäsongen för laget så här långt?

”Vi har tränat på riktigt bra gällande fysdelen. Där ser vi bra ut. Rent innebandymässigt har vi provat lite nya saker. Det har känts lite rörigt på träningarna och tryggheten som vi normalt har i vårt låga försvarsspel finns inte alls för tillfället. Vi kommer nu börja hitta tillbaka till lugnet och tryggheten så att vi är redo när seriespelet drar igång.”

Ni har tappat ett antal rutinerade spelare och fått in nya i laget – är det några vi ska hålla ett extra öga på när säsongen drar igång på allvar?

”Oj, ja det finns massor av spelare som blir spännande att följa. En del kommer säkert slå igenom redan i år och några kanske kommer ta lite mer tid på sig. Det är normalt. Sedan har vi ju spelare som slagit igenom sedan länge som man även bör hålla koll på.”

Hur ser analysen av föregående säsong ut och vad är målsättningen när SSL drar igång i september?

”Föregående säsong kom jag in i mitt i. Där blev uppdraget att hålla kvar laget i SSL. Vi körde på det laget kände sig trygga med och jobbade på att vinna matcher enbart. I år vill vi utveckla flera delar i spelet. Främst är det offensiva spelet som vi behöver utveckla där vi vill få bättre fart, mer rörelse och framförallt hota målet oftare. Även i spelet utan boll vill vi kunna kontrollera skeendet mer över hela banan.”