Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
04 Feb 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Fredag
16 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Calle Bredberg-Kostov uttagen till landslaget!

3 september 2017 15:12
ssl herr

Sedan tidigare är det klart att Klara Molin representerar blå-svart i landslaget när damerna möter Finland i Finnkampen. Idag kom nyheten att det blir blå-svart även i herrlaget i form av Calle Bredberg-Kostov.


Hej Calle – ett stort grattis till landslagsplatsen! När fick du beskedet?

”Tack. Mikael Hill ringde till jobbet igår vid lunchtid och berättade. Jag har nog knappt förstått det än, men det är klart att det är fantastiskt kul att få chansen.”

Enligt tidigare uppgifter från Innebandyförbundet är det 25 utespelare som blivit uttagna till Finnkampen, som spelas den 8-10 september i Finland och Sverige. Tio av spelarna spelar en av de två matcherna och när första matchen i Helsingfors är spelad byts fem spelare ut mot fem andra, som ansluter till matchen i Falun två dagar senare.

”Beskedet är att jag kommer att spela matchen i Helsingfors”, säger Calle.

”Calle har, i mina ögon, varit Sirius ledande back i flera år och det ska bli spännande att se vad han kan bidra med på den internationella scenen. Hans spetskompetens i spelet med boll, både som passningsspelare och avslutare, gör honom väldigt intressant”, säger förbundskapten Mikael Hill.

Calle Bredberg-Kostov, som varit Sirius trogen hela sin innebandykarriär, var en viktig förebild för de yngre spelarna i föreningen redan innan dagens besked och den rollen förstärks nu.

”Kul, det är ungdomarna som är framtiden så det är extremt viktigt att vi som A-lagsspelare och förening tar väl hand om dem. Jag började spela innebandy i Sirius innebandyskola som 6 åring och sedan dess har jag hittills alltid varit en spelare i blå-svart från knatte till Junior och nu Senior”, säger Calle på frågan om hur han ser på rollen som förebild.

På frågan om han själv hade några förebilder säger han: ”Jag har haft många förebilder genom åren och jag tror det är väldigt viktigt att man har det. Förutom Johannes Gustafsson som hade en otroligt hög lägstanivå hade jag en favorit ”juniskedja" som spelade respektlöst på ett härligt sätt i kombination med riktigt fin fart bestående av Erik Svenson - Mackan Jansson - Dan Johansson. Det var lite extra kul när jag kom upp i A-laget och både Dan och Erik spelade där.”

Lycka till i blå-gult Calle!